top of page

Izjava o varstvu osebnih podatkov

 

Uvod

V BEFINE-Pro d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost in smo zavezani k varovanju vaših osebnih podatkov. S tem obvestilom o zasebnosti vas želimo obvestiti, kako skrbimo za vaše osebne podatke in o vaših pravicah do zasebnosti ter o tem, kako vas ščiti zakon. Vaše osebne podatke bomo dobro varovali v skladu z veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov in aktualni Zakon o varstvu osebnih podatkov). Ta politika varstva zasebnosti in uporabe piškotkov velja za vse uporabnike spletne strani BEFINE-Pro, vključno z našimi podstranmi.
 
To obvestilo o zasebnosti bomo morali občasno posodobiti. Na tej strani lahko redno preverjate spremembe tega obvestila.
 
Ta različica je bila zadnjič posodobljena 1. oktobra 2023, prejšnje različice pa lahko dobite tako, da nas kontaktirate.
 
Pomembno je, da to obvestilo o zasebnosti preberete skupaj z drugim obvestilom o zasebnosti ali obvestilom o obdelavi, ki ga lahko posredujemo ob določenih priložnostih, ko zbiramo ali obdelujemo osebne podatke o vas, tako da ste v celoti seznanjeni, kako in zakaj uporabljamo vaše podatke. To obvestilo o zasebnosti dopolnjuje druga obvestila.

1. POMEMBNE INFORMACIJE IN KDO SMO        

Namen tega obvestila o zasebnosti

Namen tega obvestila o zasebnosti je seznanitev s tem, kako Befine-Pro d.o.o. zbira in obdeluje vaše osebne podatke, kadar sodelujete z nami, npr. uporabljate naše spletne strani, ko kupite izdelek, naročite storitev ali se prijavite za prejemanje naših novic.

Obdelovalec osebnih podatkov

Družba Befine-Pro d.o.o. je obdelovalec podatkov in je odgovorna za vaše osebne podatke (v nadaljevanju tega obvestila o zasebnosti »podjetje«, »mi« ali »naše«).

Obveščanje  o spremembah

Pomembno je, da so osebni podatki, ki jih imamo o vas, točni in ažurirani. V kolikor pride do spremembe osebnih podatkov tekom našega sodelovanja, nas obvestite. 

Povezave tretjih oseb

Naše spletne strani lahko vključujejo povezave do spletnih strani tretjih oseb, vtičnikov in aplikacij. Če kliknete ali omogočite te povezave, lahko tretjim osebam omogočite zbiranje ali skupno rabo podatkov o vas. Teh spletnih strani tretjih oseb ne nadziramo in nismo odgovorni za njihove izjave o zasebnosti. Ko zapustite naše spletne strani, vam svetujemo, da preberete obvestilo o zasebnosti vsake spletne strani, ki jo obiščete.
 

 

 

2. PODATKI, KI JIH ZBIRAMO O VAS       

Osebni podatki pomenijo vse informacije o posamezniku, na podlagi katerih je mogoče identificirati določeno osebo. Ne vključujejo podatkov, kjer je bila identiteta prikrita (anonimni podatki). Zbiramo, uporabljamo, shranjujemo in prenašamo različne vrste osebnih podatkov o vas, ki smo jih združili skupaj:

 • podatki o identiteti vključujejo ime, priimek, uporabniško ime ali podoben identifikator, naslov, datum rojstva in spol;

 • kontaktni podatki vključujejo naslov obračunavanja, naslov dostave, e-poštni naslov in telefonske številke;

 • finančni podatki vključujejo številko bančnega računa, podatke o plačilnih karticah.

 • podatki o transakcijah vključujejo podrobnosti o plačilih za vas in od vas ter druge podrobnosti o izdelkih in storitvah, ki ste jih kupili pri nas;

 • tehnični podatki vključujejo naslov internetnega protokola (IP), podatke za prijavo, vrsto in različico brskalnika, nastavitev in lokacijo časovnega pasu, vrste in različice vtičnikov brskalnika, operacijski sistem in platformo ter drugo tehnologijo na napravah, ki jih uporabljate za dostop do naših spletnih strani;

 • podatki profila vključujejo vaše uporabniško ime in geslo, nakupe ali naročila, ki ste jih opravili vi, vaše interese, nastavitve, povratne informacije in odgovore na ankete;

 • podatki o uporabi vključujejo informacije o tem, kako uporabljate naša spletna mesta, izdelke in storitve.

Zbiramo, uporabljamo in delimo združene podatke, kot so statistični ali demografski podatki za vsak namen. Združeni podatki so lahko pridobljeni iz vaših osebnih podatkov, vendar se ne štejejo za prave osebne podatke, saj ti podatki neposredno ali posredno ne razkrivajo vaše identitete. Vaše podatke o uporabi lahko na primer združimo tako, da izračunamo odstotek uporabnikov, ki dostopajo do določene funkcije spletnega mesta. Če pa združene podatke združimo ali povežemo z osebnimi podatki, tako da vas lahko neposredno ali posredno identificirajo, združene podatke obravnavamo kot osebne podatke, ki se uporabljajo v skladu s tem obvestilom o zasebnosti.

Ne zbiramo nobenih posebnih kategorij osebnih podatkov o vas (to vključuje podrobnosti o vaši rasi ali etnični pripadnosti, verskih ali filozofskih prepričanjih, spolnem življenju, spolni usmerjenosti).
 

Če osebnih podatkov ne posredujete

Če nam ne posredujete zahtevanih osebnih podatkov, vam ne bomo mogli omogočiti vašega sodelovanja na prireditvi oziroma vam dostaviti želenega blaga ali storitev. Zbiranje in obdelava osebnih podatkov sta potrebna za izpolnitev naših pogodbenih obveznosti do vas. Brez teh podatkov ne bomo mogli izpolniti vaših zahtev ali zagotoviti pričakovanih storitev. Osebni podatki, ki jih zahtevamo, so potrebni za identifikacijo posameznika in izvedbo udeležbe na prireditvi, dostavo blaga in storitev. Prav tako so lahko potrebni za obdelavo plačila ali izpolnitev drugih pravnih obveznosti. Vaše sodelovanje je prostovoljno, vendar brez posredovanja zahtevanih osebnih podatkov ne bomo mogli izpolniti vaših zahtev ali zagotoviti ustreznih storitev, kot ste jih pričakovali. V primeru, da ne želite posredovati zahtevanih osebnih podatkov, vas prosimo, da nas obvestite v pisni obliki. V tem primeru vas bomo obvestili o morebitnih posledicah, ki izhajajo iz vaše odločitve, vključno z omejitvijo ali onemogočanjem udeležbe na prireditvi ali dostavo blaga in storitev.

 

3. KAKO SE ZBIRAJO VAŠI OSEBNI PODATKI?

Za zbiranje podatkov vaših osebnih podatkov uporabljamo različne metode, vključno z:

i.    Neposredno interakcijo. Svojo identiteto, kontaktne in finančne podatke nam lahko podate tako, da izpolnite obrazec na naši spletni strani, nas kontaktirate po telefonu ali e-pošti. To vključuje osebne podatke, ki jih posredujete, ko: 

•    pri nas oddate naročilo za izdelke in storitve;
•    ustvarite račun pri nas;
•    ko se želite udeležiti dogodka;
•    se prijavite na novice;
•    se pridružite natečaju, promociji ali sodelujete v anketi;
•    nam sporočate povratne informacije.

ii.    Avtomatizirane tehnologije ali interakcije. Med interakcijo z našimi spletnimi stranmi lahko samodejno zbiramo tehnične podatke o vaši opremi, akcijah brskanja in vzorcih. Te osebne podatke zbiramo z uporabo piškotkov, dnevnikov strežnikov in drugih podobnih tehnologij. Če obiščete druge spletne strani, ki uporabljajo naše piškotke, lahko prejmemo tudi te tehnične podatke o vas. Za več podrobnosti si oglejte naš pravilnik o piškotkih.

Tretje osebe ali javno dostopni viri.

Osebne podatke o vas lahko prejmemo od različnih tretjih oseb in javnih virov, kot je določeno spodaj:

•    ponudniki analitike;
•    oglaševalska omrežja in tržna podjetja;
•    ponudniki informacij o iskanju;
•    partnerji prodajalcev in prodajalci;
•    ponudniki tehničnih, plačilnih in dostavnih storitev;
•    javno dostopnih virov, kot je register družb.

 

 

4. KAKO UPORABLJAMO VAŠE OSEBNE PODATKE    

      

Vaše osebne podatke bomo uporabljali le takrat, ko imamo za to ustrezno zakonsko oz. pravno podlago, in sicer v naslednjih primerih:

- za izvedbo pogodbe: vaše osebne podatke bomo obdelovali, če bo to potrebno za izpolnitev pogodbe (npr. za izvedbo naročila ali zagotovitev storitev, ki jo zahtevate);

- izpolnjevanje pravnih obveznosti: kadar je to potrebno za naše izpolnjevanje pravnih obveznosti;

- izvedba zakonitega interesa: kadar je to potrebno za naše zakonite interese ali interese tretje osebe, razen kadar prevladajo vaši interesi, ki zahtevajo varstvo osebnih podatkov;

- privolitev posameznika: vaše podatke obdelujemo na podlagi privolitve (ki mora biti izrecna, prostovoljna, informirana in nedvoumna). Kadarkoli imate pravico, da privolitev prekličete.

​​

Nameni, za katere bomo uporabili vaše osebne podatke

V nadaljevanju so navedeni nameni, za katere bomo obdelovali vaše osebne podatke in pravne podlage za obdelavo. Vaše osebne podatke lahko obdelujemo za več kot eno zakonito podlago, odvisno od namena, za katerega uporabljamo vaše podatke.​

 

Trženje

Prizadevamo si, da bi vam zagotovili izbiro v zvezi z nekaterimi uporabami osebnih podatkov, zlasti v zvezi s trženjem in oglaševanjem. Vzpostavili smo naslednje mehanizme za nadzor osebnih podatkov:

i.             Promocijske ponudbe od nas

Vaše podatke o identiteti, stiku, tehničnih podatkih, uporabi in profilu lahko uporabimo za oblikovanje pogleda o tem, kaj mislimo, da bi želeli ali potrebovali, ali kaj vas morda zanima. Tako se odločimo, kateri izdelki, storitve in ponudbe so lahko pomembni za vas (to imenujemo trženje).

Od nas boste prejemali marketinška sporočila, če ste od nas zahtevali informacije ali od nas kupili blago oziroma storitve, ali če ste nam ob prijavi na natečaj ali prijavi na promocijo predložili svoje podatke, v vsakem primeru pa se niste odločili za prejemanje tega trženja.

ii.           Trženje tretjih oseb

V kolikor bi vaše osebne podatke za namen trženja delili s katero koli drugo družbo, vas bomo zaprosili za dovoljenje.

iii.          Odjava

Od nas lahko kadarkoli zahtevate, da vam prenehamo pošiljati marketinška sporočila, in sicer tako, da sledite povezavi v prejetem sporočilu oziroma nam to pisno sporočite preko e-naslova.

Če se odločite, da ne želite prejemati marketinških sporočil, to ne bo veljalo za osebne podatke, ki so nam bili posredovani zaradi nakupa izdelka/storitev, registracije, izkušenj z izdelki/storitev ali drugih opravil.

iv.          Piškotki

Brskalnik lahko nastavite tako, da zavrne vse ali nekatere piškotke brskalnika ali vas opozori, ko spletna mesta nastavijo ali dostopajo do piškotkov. Če onemogočite ali zavrnete piškotke, upoštevajte, da lahko nekateri deli naših spletnih mest postanejo nedostopni ali ne delujejo pravilno. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo, si oglejte spodaj.

Sprememba namena

Vaše osebne podatke bomo uporabljali le za namene, za katere smo jih zbrali. V kolikor bi jih morali uporabiti iz drugega razloga, ki je združljiv z razlogom za namen zbiranje, šteje to kot namen, za katerega smo zbirali osebne podatke.

 

Če želite pojasnilo o tem, kako je obdelava za nov namen združljiva z prvotnim namenom, se obrnite na nas.

Če moramo vaše osebne podatke uporabljati za nepovezani namen, vas bomo obvestili in pojasnili pravno podlago, ki nam to omogoča.

Upoštevajte, da lahko vaše osebne podatke obdelujemo brez vaše privolitve, v skladu z zgoraj navedenimi pravili, kadar to zahteva ali dovoli zakon.

5. RAZKRITJE VAŠIH OSEBNIH PODATKOV    

     

Vaše osebne podatke bomo morda morali deliti s spodaj navedenimi osebami za namene, navedene zgoraj (točka 4).

- Druga podjetja, ki skupaj s podjetjem Befine-Pro d.o.o. delujejo kot skupni upravljavci ali obdelovalci in zagotavljajo storitve itn.

- Tretje osebe kot so pogodbeni podobdelovalci, ki družbi Befine – Pro d.o.o. zagotavljajo storitve ipd. ali so njene povezane družbe​.

 

Če se zgodi sprememba v lastništvu našega podjetja, lahko novi lastniki uporabljajo vaše osebne podatke na enak način, kot je določeno v tem obvestilu o zasebnosti.

Od vseh tretjih oseb zahtevamo, da spoštujejo varnost vaših osebnih podatkov in jih obravnavajo v skladu z zakonom. Našim ponudnikom storitev - tretjim osebam ne dovolimo, da vaše osebne podatke uporabljajo za svoje namene in jim dovolimo le obdelavo vaših osebnih podatkov za določene namene in v skladu z našimi navodili.

​​​

Varnost podatkov

Sprejeli smo ustrezne varnostne ukrepe, ki preprečujejo, da bi bili vaši osebni podatki po nesreči izgubljeni, uporabljeni ali dostopni nepooblaščenim osebam, spremenjeni ali razkriti. Vaše osebne podatke bodo izvajalci obdelovali le po naših navodilih in zanje velja dolžnost zaupnosti. Uvedli smo postopke za obravnavanje kakršne koli domnevne kršitve osebnih podatkov in vas bomo, skupaj z informacijskim pooblaščencem obvestili o kršitvi, kadar je to zakonsko zahtevano.​

 

6. HRAMBA PODATKOV  

    

Koliko časa boste uporabljali moje osebne podatke?

Vaše osebne podatke bomo hranili le toliko časa, kolikor bo to potrebno za izpolnjevanje namenov, za katere smo jih zbrali, tudi za potrebe izpolnjevanja vseh pravnih, računovodskih ali poročevalskih zahtev.

Za določitev ustreznega obdobja hrambe osebnih podatkov upoštevamo količino, naravo in občutljivost osebnih podatkov, morebitno tveganje škode zaradi nepooblaščene uporabe ali razkritja vaših osebnih podatkov, namene, za katere obdelujemo vaše osebne podatke in ali lahko te namene dosežemo z drugimi sredstvi ter veljavnimi pravnimi zahtevami.

7.  VAŠE PRAVICE      

    

Skladno z veljavno zakonodajo iz področja varstva osebnih podatkov imate določene pravice, ki so predstavljene v nadaljevanju.

Pravico imate do tega, da:

 1. Zahtevate dostop do vaših osebnih podatkov. Tako lahko prejmete kopijo osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, in preverite, ali jih zakonito obdelujemo.

 2. Zahtevate popravek osebnih podatkov, ki jih imamo o vas.

 3. Zahtevate izbris vaših osebnih podatkov. To vam omogoča, da od nas zahtevate izbris ali odstranitev osebnih podatkov, kadar ni nobenega razloga, da jih še naprej obdelujemo. Prav tako imate pravico zahtevati od nas, da izbrišemo ali odstranimo vaše osebne podatke, kjer ste uspešno uveljavljali pravico do ugovora obdelavi (glej spodaj), kjer smo morda nezakonito obdelali vaše podatke ali kjer smo morali izbrisati vaše osebne podatke za skladnost z aktualno zakonodajo. Ob tem vas prosimo, da upoštevate možnost, da vaše zahteve ne bomo mogli izpolniti zaradi posebnih pravnih razlogov (o katerih vas bomo ob morebitni zahtevi tudi obvestili).

 4. Nasprotujete obdelavi vaših osebnih podatkov, kadar se zanašamo na zakonit interes (ali interese tretje osebe) in obstaja nekaj o vašem posebnem položaju, zaradi česar želite ugovarjati obdelavi na tem področju, saj menite, da to vpliva na vaše temeljne pravice in svoboščine. Prav tako imate pravico ugovarjati, kje obdelujemo vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja. Za nekatere primere lahko dokažemo, da imamo utemeljene razloge za obdelavo vaših podatkov, ki pretehtajo vaše pravice.

 5. Zahtevate omejitev obdelave vaših osebnih podatkov. To vam omogoča, da nas prosite, da prekinemo obdelavo vaših osebnih podatkov v naslednjih primerih: (a) če želite, da ugotovimo točnost podatkov; (b) če je naša uporaba podatkov nezakonita, vendar ne želite, da jih izbrišemo; (c) če potrebujemo podatke, tudi če jih ne zahtevamo več, pa jih potrebujemo za ugotavljanje, uveljavljanje ali obrambo pravnih zahtevkov; ali (d) nasprotujete naši uporabi vaših podatkov, vendar moramo preveriti, ali imamo utemeljene razloge za uporabo teh podatkov.

 6. Zahtevate prenos vaših osebnih podatkov vam ali tretji osebi. Vaše osebne podatke bomo zagotovili vam ali tretji osebi, ki ste jo izbrali, v strukturirani, pogosto uporabljeni strojno berljivi obliki. Upoštevajte, da ta pravica velja samo za avtomatizirane informacije, za katere ste podali privolitev za uporabo ali kjer smo uporabili informacije za izvedbo pogodbe oziroma sodelovanja z vami.

 7. Prekličete soglasje kadarkoli, kjer potrebujemo soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov. To ne bo vplivalo na zakonitost obdelave, opravljene pred preklicem soglasja. Če umaknete soglasje, vam morda ne bomo mogli zagotoviti določenih izdelkov ali storitev. O tem vas bomo obvestili ob prejemu umika soglasja.

​​

Kaj bomo potrebovali od vas?

Morda bomo morali od vas zahtevati določene podatke, ki nam bodo pomagali potrditi vašo identiteto in zagotoviti vašo pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov (ali za uveljavljanje katere koli vaše druge pravice). To je varnostni ukrep, ki zagotavlja, da osebni podatki niso razkriti nobeni osebi, ki nima pravice do dostopa do vaših osebnih podatkov. Prav tako vas lahko kontaktiramo, da vas prosimo za dodatne informacije v zvezi z vašo zahtevo za pospešitev našega odziva.

Rok za odziv

Na vaše zakonite zahteve se bomo potrudili odzvati v najkrajšem možnem času (predvidoma v mesecu dni). V kolikor bi bila vaša zahteva posebej zapletena ali bi prejeli več vaših zahtevkov, se obdobje za odziv lahko podaljša. V tem primeru vas bomo obveščali o nadaljnjih korakih.

 

Kontaktni podatki

V kolikor imate kakršna koli vprašanja, nas kontaktirajte na naslednji naslov: info@befine-pro.si

Imate pravico, da kadarkoli vložite pritožbo uradu informacijskega pooblaščenca (IP), slovenskemu nadzornem organu za vprašanja varstva podatkov. Vseeno pa bi cenili možnost, da se soočimo z vašo zaskrbljenostjo in / ali pomisleki, preden se obrnete na informacijskega pooblaščenca, zato vas vabimo, da se najprej obrnete na nas in skupaj poiščemo rešitev.

 

8. PRAVILNIK O PIŠKOTKIH      

 

Informacije o naši uporabi piškotkov

Naše spletne strani uporabljajo piškotke, da vas razločijo od drugih uporabnikov naših spletnih strani. To nam pomaga, da vam zagotovimo dobro izkušnjo, ko brskate po naših spletnih straneh in nam omogoča tudi izboljšanje naših spletnih strani. Z nadaljevanjem brskanja po spletnih mestih se strinjate z našo uporabo piškotkov.

Piškotek je majhna datoteka s črkami in številkami, ki jih shranimo v vašem brskalniku ali trdem disku vašega računalnika, če se strinjate. Piškotki vsebujejo informacije, ki se prenesejo na trdi disk računalnika.
 

Uporabljamo naslednje piškotke:

Nujno potrebni piškotki. To so piškotki, ki so potrebni za delovanje naših spletnih strani. Vključujejo na primer piškotke, ki vam omogočajo prijavo v varna področja naših spletnih mest, uporabo nakupovalne košarice ali uporabo storitev e-obračunavanja.

Analitični/uspešnostni piškotki. Omogočajo nam, da prepoznamo in štejemo število obiskovalcev in vidimo, kako se obiskovalci premikajo po naših spletnih straneh, ko ga uporabljajo. To nam pomaga izboljšati način delovanja naših spletnih strani, na primer z zagotavljanjem, da uporabniki enostavno najdejo tisto, kar iščejo.

Piškotki funkcionalnosti. Te se uporabljajo za prepoznavanje, ko se vrnete na naše spletne strani. To nam omogoča, da prilagodite našo vsebino za vas, vas pozdravimo po imenu in si zapomnimo vaše nastavitve (na primer izbira jezika ali regije).

Ciljni piškotki. Ti piškotki beležijo vaš obisk naših spletnih strani, strani, ki ste jih obiskali, in povezave, ki ste jim sledili. Te informacije bomo uporabili za to, da bodo naša spletna mesta in oglaševanje, prikazano na njih, bolj relevantni za vaše interese. V ta namen lahko te informacije delimo tudi s tretjimi osebami.

Upoštevajte, da lahko tretje osebe (na primer oglaševalska omrežja in ponudniki zunanjih storitev, kot so storitve analize spletnega prometa), uporabljajo tudi piškotke, nad katerimi nimamo nadzora. Ti piškotki bodo po možnosti analitični/uspešnostni piškotki ali ciljni piškotek.

Piškotke blokirate tako, da aktivirate nastavitev v brskalniku, ki vam omogoča, da zavrnete nastavitev vseh ali nekaterih piškotkov. Če pa uporabljate nastavitve brskalnika za blokiranje vseh piškotkov (vključno z bistvenimi piškotki), morda ne boste mogli dostopati do vseh ali delov naših spletnih mest.

10. VPRAŠANJA

Če imate vprašanja ali pomisleke glede te izjave o zasebnosti, prakse zasebnosti podjetja Befine-Pro d.o.o., našega zbiranja ali uporabe vaših osebnih podatkov ali želite dostopati do vaših osebnih podatkov, se obrnite na nas. V kolikor bi vas potrebovali ali bi vas bili primorani kontaktirati v zvezi s katero koli težavo ali dogodkom, ki vključuje to izjavo o zasebnosti, bomo to storili z uporabo e-poštnega naslova, telefonske številke ali fizičnega poštnega naslova, ki ga imamo v datoteki za vas.

bottom of page